BAG OM DAGPLEJEN SMILEHULLET

Hvem er jeg

Jeg hedder Amalie og er 51 år, gift med Kent, sammen har vi har 2 piger, Natasja på 28 år, og Michelle på 24 år som begge er udeboende. Jeg har siden folkeskolen arbejdet med mennesker, først som pædagogmedhjælper i en vuggestue i Valby, siden som ufaglært sygehjælper på Østerbro i København. Jeg fik min sygehjælper eksamen på Rigshospitalet i 1989, og flyttede derefter til Odense hvor jeg gennem nogle år var ansat som sygehjælper på et omsorgscenter. Den 1.7.1996 blev jeg ansat som kommunal dagplejer i Horsens kommune, hvor jeg gennem snart 21 år har passet børn i alderen 0-3 år. Jeg er nyuddannet pædagogisk assistent fra VIA Horsens i 2015. Pr 1.4.2017 åbner jeg smilehullet og bliver privat dagplejer/ børnepasser hvilket jeg glæder mig meget til. TRYGHED-NÆRVÆR-KÆRLIGHED er nøgleord for mig i mit arbejde med børn i 0-3 års alderen. I min privat dagpleje med 3-4 børn, er vi en lille homogen gruppe,som  skaber tryghed  for jeres barn, tid til nærvær og ikke mindst kærlighed. Hos mig mig giver vi krammer, griner og har det sjovt i hverdagen. Jeg er naturmenneske og ligger stor vægt på at komme ud i naturen hver dag med mine børn, uanset vind og vejr. F.eks en tur til Nørrestrand hvor vi kigger på små dyr og insekter, samler frugter og bær om efteråret, eller bare har det sjovt med at hoppe i vandpytter en regnvejrs dag. Det er vigtigt for mig at børnene lærer at bruge naturen og opdage de rige muligheder den giver for at udfolde sig.

Jeg glæder mig til at byde jeres barn og i forældre velkommen i Dagplejen Smilehullet.

  

KOMPETENCER

Kurser:                                                                          

Kommunikation for det pædagogiske område

Børns udtryksformer 0-5 årige.                                      

Børns leg inde og ude.

Børns kompetenceudvikling 0-5 årige

Pædagogisk arbejde med børn

Anerkendende kommunikation i omsorgsarbejdet

Pædagogiske læreplaner.

Løbende opfølgning af førstehjælp.

Ernæringens betydning for vækst og trivsel.

Børn med særlige behov.

Uddannet Pædagogisk assistent i 2015 på VIA Horsens:

Fag:

Dansk- Samfundsfag

Pædagogiske: Udviklende-forebyggende-rådgivende-støttende pædagogisk opgaver.

Kultur og aktiviteter- Bevægelse og Idræt-Sundhedfag-Sprog-kommunikation og psykologi

Valgfri speciale fag: Børn og Natur

Gennemført Dansk Førstehjælpråds anbefalinger.

HVAD JEG KAN TILBYDE

Jeg bor på en blind vej, med lukket have hvor børnene kan færdes trygt og sikkert. Haven er indrettet med legeredskaber til børn i alderen 0-5 år, legetårn,sandkasse, legehus og andre sjove ting, som scootere og cykler.

Huset er indrettet med hyggelig legeværelse, hvor vi leger-danser-læser bøger, og synger til mit guitar spil.

Hygge, madlavning og kreativ leg:

I køkkenet serveres formiddagmadsbrød og frugt, frokost, eftermiddagbrød og frugt. Vand og mælk til alle måltider.

Kosten er delvis økologisk og varieret. Børnene og jeg indkøber sammen råvarer til ugens madplan, 1 gang ugentlig laver

vi en varm ret. Børnene deltager aktivt i tilberedning, borddækning samt oprydningen ved alle måltider.

Jeg lægger stor vægt på at stimulere børnenes kreative sanser, som at lade dem tegne-male-lave puslespil spille Memo, hvor børnene bliver stimuleret sprogligt, eller arbejde med perler og laver årstidernes dekorationer af vores indsamlede ting fra naturen.

Udeliv:

Børnene holder meget af når vi tager på udflugt , f.eks til Nørre strand, Horsens fjord, Husodde strand,  Lunden. Til de længere udflugter på en ladcykel som står klar fra den.1.4.2017  det kunne være til en aktivitet på Horsens Bibliotek eller på tur til Lystbådehavnen. Jeg synes det er vigtigt, at børnene har stor gavn at lærer at bruge naturen og dens mangfoldighed. Vi kigger på orme og biller, fodrer ænder, hilser på køerne og hvad vi ellers møder på vores vej, og at børnene selv finder på en leg i naturen er utroligt læ-rigt. Vi mødes også med andre børn og voksne, det kan være på en legeplads, ved besøg, som udvikler børnene socialt i større grupper.

Klar til børnehaven:

Når i som forældre vælger dagplejen smilehullet til jeres barn, vil jeres barn blive en del af en lille gruppe med 3-4 andre børn. Vi er som en lille familie hvor der er tid til, nærvær-kærlighed-omsorg, at respektere børnenes forskelligheder, støtte og hjælpe til når tingene er svært, samt skabe en tryg og struktureret hverdag. F.eks. At efter frokost får alle børn børstet tænder.I god tid inden børnehave start, tager vi på aftalt besøg, således børnene får et indblik i hvad en børnehave er, og hvad der venter dem senere. Jeg lægger stor vægt på at børnene har de nødvendige færdigheder til at starte i børnehave. f.eks kunne det være, at børnene lærer at tage tøj af og på- at de kommer af med bleen- at pakke en madpakke -lærer færdselsregler ude på de offentlige veje.   

Forældre info:

Når jeres barn starter i Smilehullet skriver jeg dagbog, så i  som forældre kan følge barnets udvikling -motorisk-socialt- sprogligt. I vil løbende modtage billeder med små beskeder af vores hverdag, så i som forældre kan følge med.

Faste traditioner:

Det er vigtigt i som forældre og jeg, har et godt samarbejde omkring jeres barn. Jeg inviterer 2 gange årligt til forældre aften, hvor vi får planlagt ferieperioderne-fridagene. Jeg vil fortælle lidt om hverdagen og hvad vi oplever, og informere om hvilke aktiviteter jeg har planlagt året igennem.

Vi fejrer børnenes  fødselsdage i smilehullet eller i eget hjem, det taler vi om.

Inden vi går på sommerferie, afholdes der en sommerfest i haven.

Nye aktiviteter i smilehullet:

Det er med stor glæde at jeg, og 2 kolleger pr. 14.09.17, åbner vores egen legestuegruppe i Sundparkhallen, hvor vi kan benytte alle faciliteter 3 timer hver Torsdag formiddag. I hallen leger vi Sang/bevægelseslege med musik. I det kreative rum klipper-klistre- maler vi og laver af det vi indsamler i naturen. I køkkenet laver vi mad, og bager med børnene, og spiser i fællesrummet. Vi laver fælles juletræsfest (Besøg af julemanden) for børn- forældre- bedsteforældre. Til Fastelavn slår vi katten af tønden. 

Ny aktivitet:

 Siden den. 17.10.2017 har vi besøgt de gamle på plejehjemmet Lindehøj, hvor vi hygger med Sangleg, Ballonkast, og en voksen læser højt. det har været en stor succes, så derfor fortsætter vi 2 gange om måneden.

Mit hjem er godkendt af Horsens Kommune, og får løbende tilsyn af en pædagog fra Horsens Kommune.

Venlig hilsen Amalie Nannestad Pedersen

 

Praktisk info

Indmeldelse af jeres barn gør vi sammen. I kan læse mere om hvordan ved at klikke her:

Indmeldelse af barn

Klik på knappen nedenunderfor at se takster for 2018

Takster 2018

Husk i skal selv tegne ulykkesforsikring.

Udtalelser fra tidligere forældre

” Vi er tilflyttere til Horsens og kendte ikke til Amalie på forhånd. Men vi kan sige, efter vores søn har gået ved Amalie i Smilehullet i godt 2 år, at vi kan give Amalie de varmeste anbefalinger. Udover at være en dygtig dagplejermor, er altid glad, og smilende og en meget aktiv person. Børnene bliver altid mødt af en toptunet og klar dagplejemor. Hun foretager mange ting  med børnene. De er tit på tur ude i naturen enten ved stranden, i skoven eller på legepladsen.Børnene deltager også i madlavningen, når der skal laves middagsmad eller bages julekager. Ved Amalie har vores søn fået et trygt og sikkert sted, hvor han får masser af krammer og kærlighed. Han har desuden udviklet sig rigtig meget på de 2 år og er idag klar til at starte i børnehaven, hvilket i høj grad skyldes Amalie. Så vi overlader trygt vores søn til Amalie og den kommende lillebror/lillesøster skal selvfølgelig også passes ved Amalie i Smilehullet. De kærligste hilsner Louise og Torben Rosenkvist Højmarksvej 40″ Skrevet den. 12.dec.2016.

 Anbefaling til Amalie Nannestad Pedersen, Smilehullet        

December 2016

Vi har haft den fornøjelse at have Amalie som dagplejer til vores to piger Silke (5år) og Annabell (3år). Amalie er en engageret dagplejer, som går op i sit arbejde, og hun er aktiv i form af de pædagogiske læreplaner mm. Hun har øje for børnenes behov og personlighed.

Vi har altid været trygge ved at afleverer vores børn i Smilehullet. Vi har altid mærket en varm velkomst, og stor interesse for vores børn og os som forældre – Vores børn er utrolig glade for Amalie og hendes familie.

Amalie er en meget motiveret dagplejer, som skaber trygge rammer for børnene. Hun har faste rutiner som børnene elsker. En ting som vi har været rigtige glade for er, at Amalie er meget aktiv sammen med børnene. De er ude hver dag, hvor de leger, tager på ture, hopper i vandpytter m.m. For vores børn har det været en fornøjelse at deltage i de aktiviteter i dagplejen Smilehullet.

En anden ting som har været en stor hjælp for os er Amalies støtte. Amalie har været så hjælpsom med at få vores børn renlige – De blev renlige da de ca. var +2 år. Ligeledes børster Amalie børnenes tænder inden de skal sove til middag hver dag.

Amalie har også altid været fleksibelt omring tidspunkt for at hente/bringe. Amalie er en stabil dagplejer der har været god til at give råd hvis der har været perioder hvor vi har haft behov for det.

Vores datter er nu blevet 3 år og børnehave parat. Vi har haft nogle rigtige gode år i dagplejen Smilehullet, og ønsker nye og kommende forældre/børn en varm velkomst hos verdens bedste dagplejer.

Vi kan blive ved med at rose Amalie… Vi kommer til at savne de kærlige og trygge rammer hos dagplejen Smilehullet.

Vi sender de varmeste anbefalinger.

Annabell, Silke, Janni og Martin Skov Daugaard

Hvis der er spørgsmål er i velkommen til at kontakte mig på: jannidaugaard89@hotmail.com

 

hQw

Jeg har haft min datter i dagplejen ved Amalie i smilehullet i 2 år og på de 2 år har min datter haft den mest trygge, engagerede og omsorgsfulde dagplejemor man kunne ønske sig. Amalie har set min datters behov og opfyldt det, hun har givet hende kærlighed og omsorg. Hun har lært hende og støttet hende i at blive et selvstændigt barn der bare var så klar til Børnhave start. Hun har sørget for oplevelsesrige dage, og er altid en del af aktiviteterne med børnene. Amalie  har ligeledes været fantastik at samarbejde med og jeg har altid kunnet snakke godt med hende omkring min datter. Til August 2018 skal min søn starte ved hende og vi glæder os så meget til at forsætte omkring ham, og kunne følge hans dagligdag. hvor jeg ved han er i de bedste hænder. Derfor får Amalie de allerbedste anbefalinger-en bedre dagplejemor findes bare ikke. Trine Rathlef